معاون فنی و فناوری های نوین سازمان انتقال خون با بیان اینکه تمام تلاش خود را به کار می گیریم که پالایشگاه خون را در ایران راه اندازی کنیم، درباره تولید داخلی داروهای مشتق از پلاسما گفت: به طور قطع، تولید دارو توسط پالایشگاه های خارجی نسبت به تولید دارو در داخل کشور گران تر است؛ بنابراین با توجه به اینکه علم تولید داروی مشتق از پلاسما در کشور وجود دارد، برای احداث پالایشگاه خون تلاش می شود.
دکتر عبادالله سالک مقدم در گفت وگو با سفیر افلاک، درباره اهمیت و ارزشمند بودن پلاسمای خون گفت: احداث پالایشگاه خون، یکی از آرزوهای همیشگی کشور به حساب می آید؛ چراکه پلاسما می تواند به داروهای متعددی برای درمان بیماری ها تبدیل شود. پلاسما توسط پالایشگاه های انتقال خون می تواند به داروهای متعددی تبدیل شود که برای درمان بیماری ها به کار گرفته می شود.
وی درباره اهمیت داروهای مشتق از پلاسما اظهار کرد: داروهایی که از پلاسما تولید می شوند ارزشمند و گران بها هستند. برخی شرکت ها در زمینه ارسال پلاسمای خون به پالایشگاه های کشورهای خارجی فعالیت می کنند؛ پلاسما توسط شرکت ها به پالایشگاه های خارجی ارسال شده و پس از اینکه تبدیل به دارو شدند به کشور بازمی گردند.
معاون فنی و فن آوری های نوین سازمان انتقال خون با بیان اینکه فناوری ساخت پالایشگاه خون در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: گرفتن و ارسال پلاسما به پالایشگاه خارجی و تولید دارو در کشور دیگر، یک پروسه زمان بر است. به طور قطع، تولید دارو توسط پالایشگاه های خارجی نسبت به تولید دارو در داخل کشور گران تر است. با توجه به اینکه علم تولید داروی مشتق از پلاسما در کشور وجود دارد، می توانیم در جهت احداث پالایشگاه خون گام برداریم.
سالک مقدم ادامه داد: اگر داروهای مشتق از پلاسما در کشور تولید شود، ارزش افزوده فراوانی برای کشور به ارمغان می آورد. تمام تلاش خود را به کار می گیریم که پالایشگاه خون را در ایران راه اندازی کنیم. اگر پالایشگاه خون در کشور احداث شود، پلاسما بدون واسطه وارد پالایشگاه ها شده و تبدیل به دارو می شود.
وی افزود: تولید دارو در پالایشگاه خون داخلی نه تنها ارزش افزوده به همراه دارد، بلکه دارو با سرعت بیشتری در اختیار مردم قرار می گیرد و مزایای حاصل تولید دارو از آنِ کشور می شود.
معاون فنی و فن آوری های نوین سازمان انتقال خون درباره روند احداث پالایشگاه در کشور گفت: برخی مراکز خصوصی نسبت به طراحی پالایشگاه خون اقدام کرده اند و طی یک یا دو سال آینده، پالایشگاه های خون راه اندازی می شوند. هنگامی که پالایشگاه های خون راه اندازی شدند، پلاسما را در اختیار پالایشگاه ها قرار می دهیم که تبدیل به دارو شود و در مراکز درمانی برای درمان بیماران استفاده کنند.
وی با بیان اینکه حدود 20 داروی گرانبها و ارزشمند از پلاسما تهیه و تولید می شود، اظهار کرد: بسیاری از فاکتورهای انعقادی مانند فاکتور 8، فاکتور 9، فاکتور 13، فونداپارینوکس، IVIG و آلبومین از پلاسما تولید می شود. با توجه به اینکه علم ساخت پالایشگاه در کشور وجود دارد، می توانیم در زمینه تولید دارو گام برداریم و از مزایای آن بهره مند شویم.
سالک مقدم درباره وضعیت اهدای خون و پلاسما در کشور اظهار کرد: اهدای خون و پلاسما در کشور به صورت 100 درصد دواطلبانه است؛ به دلیل اینکه مردم کشور، نوع دوست هستند از وضعیت خوبی در حوزه اهدای خون و پلاسما برخوردار هستیم. پلاسما به دو صورت تهیه می شود؛ روش اول به این صورت است که پلاسما از «خون کامل» گرفته می شود و روش دوم، «پلاسما فرزیس» است؛ یعنی فقط پلاسمای خون اهداکننده گرفته می شود.
وی ادامه داد: یکی از فرآورده های تولیدی سازمان انتقال خون ایران، تولید پلاسما از خون کامل است. ایران از منظر ذخایر خون و پلاسما از وضعیت خوبی در میان کشورهای جهان برخوردار است. سازمان انتقال خون ایران نسبت به حفظ ذخایر خون تلاش می کند؛ چرا که میزان مصرف خون در برخی از بازه های زمانی افزایش می یابد و احتمال کاهش میزان ذخایر خون وجود دارد.
معاون فنی و فن آوری های نوین سازمان انتقال خون ادامه داد: میزان ذخایر خون را باید همواره در یک سطح خاص نگه داریم که با فراغ خیال بتوانیم حوادث و رویدادهای خاص را پوشش دهیم و با معضل روبرو نشویم.
سالک مقدم درباره میزان تولید پلاسما در کشور گفت: در حال حاضر، حدود 300 هزار لیتر پلاسما خون توسط سازمان انتقال خون تولید می شود. در کنار سازمان انتقال خون، مراکز خصوصی نیز به صورت پلاسمافرزیس در زمینه تولید پلاسما گام برمی دارند.
وی درباره چگونگی تولید پلاسما در مراکز خصوصی نیز اظهار کرد: سازمان انتقال خون ترجیح می دهد که تولید پلاسما در مراکز خصوصی منطبق بر استانداردهای سازمان انتقال خون باشد؛ چرا که استانداردهای سازمان بر مبنای استانداردهای سازمان های بین المللی است. سازمان انتقال خون بر به کارگیری روش ها و استانداردهای مدنظر تاکید دارد که اهداکننده و بیمار دچار مشکل نشوند. خدماتی که ارایه می شوند باید منطبق بر بالاترین استانداردها باشند.
پایان خبر سفیر افلاک
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تولید 20 داروی گرانبها از «پلاسما»/ تلاش برای احداث «پالایشگاه خون» در کشور" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تولید 20 داروی گرانبها از «پلاسما»/ تلاش برای احداث «پالایشگاه خون» در کشور"، کلیک کنید.