آیا با تنبلی تخمدان می‌توان باردار شد؟

خانم هایی که دارای بیماری مزمن مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) هستند، اغلب در مورد بچه دار شدن نگران هستند، از جمله اینکه آیا با تنبلی تخمدان می توان باردار شد؟ تنبلی تخمدان یک بیماری مزمن و طولانی مدت است که درمان قطعی در آن وجود ندارد. سندرم تخمدان پلی کیستیک بر نحوه عملکرد تخمدان‌های خانم ها تأثیر می‌گذارد و بنابراین یکی از علل شایع ناباروری در خانم هاست. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا همه چیز را درباره تنبلی تخمدان و بارداری سریع بگوییم.

آیا با تنبلی تخمدان می‌توان باردار شد؟

چرا تنبلی تخمدان باعث ناباروری می شود؟ (آیا با تنبلی تخمدان می توان باردار شد؟)

سندرم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان یک بیماری پیچیده هورمونی است که از هر پنج زن در سنین باروری یک نفر را تحت تاثیر قرار می دهد. خانم ها مبتلا به PCOS مقدار کمتری استروژن (هورمون‌های زنانه) و تولید بیش از حد آندروژن (هورمون‌های مردانه) دارند. این باعث ایجاد کیست های ریز روی سطح تخمدان می شود.
به دلیل این عدم تعادل هورمونی، بانوان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک اغلب چرخه های قاعدگی نامنظم دارند زیرا آن ها تخمک گذاری نمی کنند یا فقط گاهی اوقات تخمک گذاری می کنند. بنابراین بانوان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک در مقایسه با سایر خانمها بیشتر با مشکلات ناباروری مواجه هستند اما به معنای عدم بارداری نیست.

آیا در صورت ابتلا به تنبلی تخمدان می توانم باردار شوم؟

اگرچه سندرم علت شایع مشکلات باروری در خانم ها است، اما بسیاری از زنان مبتلا به این بیماری می توانند به طور طبیعی باردار شوند. از سوی دیگر، برخی از خانم ها ممکن است برای کمک به شروع تخمک گذاری یا تنظیم تخمک گذاری و در نتیجه باردار شدن نیاز به مصرف دارو داشته باشند. با درمان مناسب و تغییرات مثبت در شیوه زندگی، اکثر خانم ها مبتلا به PCOS می توانند باردار می شوند.

احتمال باردار شدن با تنبلی تخمدان وجود دارد؟

آیا با تنبلی تخمدان می توان باردار شد؟ داشتن تنبلی تخمدان به این معنی نیست که نمیتوانید باردار شوید بلکه تنبلی تخمدان پروسه بارداری شما را طولانی تر و پیچیده تر میکند. اگر دچار سندرم تخمدان پلی کیستیک هستید و موفق به تخمک گذاری و بارداری نشدید ممکن است نیاز به دارو داشته باشید و در برخی موارد پزشک ممکن است با توجه به شرایط  IVF را پیشنهاد دهد. رعایت نکات زیر به شما در کوتاه تر شدن پروسه ی بارداری تان کمک میکند.

وزن خود را متعادل نگه دارید : اگرچه اضافه وزن یک عامل خطر برای ابتلا به تنبلی تخمدان (PCOS) محسوب می‌شود، اما این به معنای قطعی بودن آن نیست. بسیاری از بانوان مبتلا به PCOS وزن طبیعی دارند. با این حال، در صورت ابتلا به  PCOS و اضافه وزن برای بارداری سالم کاهش وزن می‌تواند بسیار مفید باشد.

مواد مغذی مفید مصرف کنید : برای آماده‌سازی بدن برای بارداری، دریافت مواد مغذی ضروری است. با جایگزینی غذاهای ناسالم با گزینه‌های سالم‌تر، می‌توانید رژیم غذایی مغذی‌تری داشته باشید.

میوه‌ها و سبزیجات تازه و پخته شده:  این غذاها سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر هستند که برای سلامت مادر و جنین ضروری هستند.

غلات کامل:  غلات کامل مانند برنج قهوه‌ای، جو دوسر و کینوا، کربوهیدرات‌های پیچیده و فیبر را تامین می‌کنند که برای حفظ سطح انرژی ثابت و قند خون در دوران بارداری مهم هستند.

لوبیا و عدس:  حبوبات منبع عالی پروتئین، فیبر و آهن هستند که برای رشد و تکامل جنین ضروری هستند.

مرغ :  مرغ منبع کم چربی و باکیفیت پروتئین است که برای ساخت و ترمیم بافت‌ها در دوران بارداری مهم است.

ماهی:  ماهی‌های چرب مانند سالمون، قزل‌آلا و ساردین، اسیدهای چرب امگا ۳ را تامین می‌کنند که برای سلامت مغز و چشم جنین ضروری هستند.

میزان قند خون خود را متعادل نگه دارید :

اگر در بارداری مشکل دارید، ممکن است پزشک سطح قند خونتان را بررسی کند. سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) گاهی اوقات منجر به افزایش قند خون یا دیابت نوع ۲ می‌شود که می‌تواند مشکلات باروری را در زنان به وجود آورد. PCOS می تواند نحوه استفاده بدن از انسولین را مختل کند. انسولین هورمونی مهم است که قند (گلوکز) را از خون خارج کرده و به عضلات و سلول‌ها می‌رساند تا در آنجا برای تولید انرژی سوزانده شود. PCOS باعث می‌شود بدن نسبت به انسولین کمتر حساس شود.

در برخی موارد، پزشک ممکن است برای تنظیم قند خون دارو تجویز کند. متفورمین (گلوکوفاژ) دارویی رایج برای دیابت نوع ۲ است که به بدن کمک می‌کند از انسولین برای کاهش قند خون بالا استفاده کند. این دارو می‌تواند به باردار شدن زنان مبتلا به PCOS کمک کند.

مکمل‌های کمک کننده برای بارداری و باروری : بارداری و باروری، دورانی حساس و حیاتی در زندگی زنان است که نیازمند مراقبت‌های ویژه و تغذیه‌ی مناسب می‌باشد. برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی نقشی اساسی در سلامت مادر و رشد جنین ایفا می‌کنند. دریافت کافی این مواد مغذی، از طریق رژیم غذایی سالم یا مصرف مکمل‌های مناسب، می‌تواند به داشتن یک بارداری سالم و زایمان موفق کمک کند. در ادامه، به برخی از مهم‌ترین مکمل‌هایی که می‌توانند در این دوران مفید باشند، اشاره می‌کنیم:

اسید فولیک :

مصرف اسید فولیک قبل و حین بارداری، از بروز نقص لوله عصبی در جنین مانند اسپینا بیفیدا، پیشگیری می‌کند.

بهترین زمان برای شروع مصرف اسید فولیک، سه ماه قبل از بارداری است.

ویتامین C:

سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و به جذب آهن کمک می‌کند.

خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و از سلول‌ها در برابر آسیب محافظت می‌کند.

ویتامین D:

برای سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها ضروری است.

به جذب کلسیم کمک می‌کند و نقش مهمی در رشد و تکامل جنین دارد.

ویتامین E:

خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و از سلول‌ها در برابر آسیب محافظت می‌کند.

ممکن است به کاهش خطر پره‌اکلامپسی (فشار خون بالا در دوران بارداری) کمک کند.

ویتامین B6:

به کاهش تهوع صبحگاهی و استفراغ در دوران بارداری کمک می‌کند.

نقش مهمی در عملکرد سیستم عصبی و سیستم ایمنی بدن دارد.

ویتامین B12:

برای تولید گلبول‌های قرمز خون و پیشگیری از کم خونی ضروری است.

کمبود ویتامین B12 در دوران بارداری می‌تواند منجر به مشکلات عصبی در جنین شود.

چگونه می توانم با تنبلی تخمدان باردار شوم؟

آیا با تنبلی تخمدان می توان باردار شد؟ اتخاذ یک سبک زندگی سالم، از جمله قرار گرفتن در محدوده وزن سالم، سیگار نکشیدن، کاهش مصرف الکل، رعایت یک رژیم غذایی سالم، ورزش منظم فراوان و خواب کافی ، اولین کاری است که برای بهبود شانس باردار شدن و داشتن فرزند سالم یک خانم باید انجام شود.تعداد زیادی از خانم ها مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک با وزن زیاد خود دست و پنجه نرم می کنند که یکی از علائم رایج این بیماری است. اگر اضافه وزن دارید، پزشک به شما توصیه می کند که قبل از اقدام به بارداری وزن کم کنید.

حفظ وزن سالم می تواند به تنظیم چرخه قاعدگی، بهبود علائم PCOS و کاهش خطر عوارض بارداری کمک کند. به طور مشابه، یک رژیم غذایی متعادل و غنی از مواد مغذی که از غذاهای فرآوری شده یا پر چرب و شور اجتناب باید کرد، بسیار مفید است. برخی از نکات تغذیه برای مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک شامل خوردن سبزیجات سبز پر فیبر و پروتئین های بدون چربی، جایگزینی کربوهیدرات های سفید با کربوهیدرات های پیچیده (مانند پاستا گندم ، برنج قهوه ای)، پرهیز از تنقلات و پرهیز ازنوشیدنی های شیرین و مصرف چربی های سالم مانند آووکادو و آجیل است.

اینکه آیا رژیم غذایی خوب و ورزش به تنهایی می تواند به باردار شدن خانم مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک کمک کند، مشخص نیست. با این وجود، ایجاد تغییرات مثبت در شیوه زندگی مطمئناً می تواند علائم این بیماری را بهبود بخشد و ممکن است به موثرتر کردن درمان های باروری کمک کند. اگر پریودهای بسیار نامنظم یا پراکنده دارید، این نشان دهنده عدم تخمک گذاری است و برای بچه دار شدن نیاز به کمک پزشکی دارید.

اولین خط درمان پزشکی، القای تخمک گذاری است. این شامل یک دوره قرص یا تزریق برای تحریک تخمدان ها برای آزاد کردن تخمکی است که می تواند بارور شود، چه در حین مقاربت یا از طریق تلقیح داخل رحمی (IUI). اگر این کار موثر نبود، ممکن است دلایل دیگری وجود داشته باشد که باعث می شود بارداری نتواند حاصل شود و ممکن است به درمان های تهاجمی تری مانند IVF نیاز باشد.

خطرات احتمالی تنبلی تخمدان در دوران بارداری برای مادر و جنین چیست؟

هم خانم ها مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک و هم نوزادانشان بیشتر در معرض عوارض خاصی هستند، از جمله:

احتمال سقط جنین در افراد مبتلا به تنبلی تخمدان سه برابر بیشتر است. مشخص نیست که چرا سقط جنین یک خطر مرتبط با سندرم تخمدان پلی کیستیک است، اما مقاومت به انسولین و سطوح نامتعادل پروژسترون می تواند نقش داشته باشد.
ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک همچنین با شرایطی مانند افسردگی و اضطراب مرتبط است که احتمالاً به دلیل سطوح بالاتر هورمون های آندروژن و همچنین پرخوری است.

سوالات متداول

آیا می توانم با تنبلی تخمدان به فرزند خود شیر دهم؟

بله، شیر دادن با این بیماری بی خطر است، حتی اگر در حال حاضر از داروهای انسولین برای کمک به کنترل سطح قند خون خود استفاده می کنید. تغذیه با شیر مادر فواید زیادی هم برای مادر و هم برای نوزاد دارد، بنابراین افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک، اگر فکر می کنند برایشان مناسب است، مطمئناً باید این گزینه را بررسی کنند.

آیا بارداری تنبلی تخمدان را درمان می کند؟

نه، متأسفانه PCOS یک بیماری مزمن است. با این حال، برای خانم های مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک غیرعادی نیست که در دوران بارداری علائم آن ها متوقف شود. علاوه بر این، بسیاری از خانم های مبتلا به این عارضه پس از بارداری بهبودی در چرخه قاعدگی منظم خود را گزارش کرده اند.

بهترین سن برای باردار شدن با  تنبلی تخمدان چه سنی است؟

بهترین زمان برای باردار شدن خانم ها مبتلا به این بیماری قبل از ۳۰ سالگی است. باردار شدن تا ۳۷ سالگی امکان پذیر است، اما باروری پس از ۳۲ سالگی کاهش می یابد و پس از ۳۷ سالگی کاهش شدیدتر رخ می دهد. بالاترین احتمال بارداری طبیعی برای زنان مبتلا به تنبلی تخمدان قبل از ۳۵ سالگی با تخمک گذاری منظم و فقدان چالش های باروری است.

کلام آخر

در حالی که مشکلات باروری در میان خانم ها مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک رایج است، اما به طور کلی، خانم ها مبتلا به تنبلی تخمدان می توانند باردار شوند. ولی خانم های مبتلا به این بیماری نیز باید در دوران بارداری بیشتر تحت مراقبت های بارداری باشند. اگر مبتلا به این بیماری هستید و قصد باردار شدن را دارید به پزشک متخصص زنان در ساری مراجعه کنید.

اگر  با وجود تنبلی تخمدان باردار شویم، چه خطراتی در دوران بارداری وجود دارد؟

زنان مبتلا به PCOS در معرض خطر بیشتری برای عوارض بارداری مانند دیابت بارداری، پره اکلامپسی و زایمان زودرس هستند. با مراقبت های قبل از بارداری و مراقبت های دوران بارداری مناسب، می توانید خطر این عوارض را کاهش دهید.

آیا بارداری تنبلی تخمدان را درمان می کند؟ 

تنبلی تخمدان نوعی اختلال ژنتیکی است که در بدن فرد باقی میماند اما علائم آن قابل کنترل است.

بهترین سن برای باردار شدن با  تنبلی تخمدان چه سنی است؟

سال های اول بعد از ازدواج و با کنترل وزن زمان مناسبی میباشد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آیا با تنبلی تخمدان می‌توان باردار شد؟" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آیا با تنبلی تخمدان می‌توان باردار شد؟"، کلیک کنید.