سفیر افلاک/مازندران امسال براساس توسعه اجرایی برنامه راهبردی مدیریت تلفیقی برنج، برخی از سطوح زیر کشت این محصول در شهرستان های سوادکوه و سوادکوه شمالی بعنوان هدف انتخاب و این طرح در آنها اجرا شد.
در بسیاری از کشورها از جمله ایران به دلیل وجود متغیرهای مختلف، عملکرد سطح زیر کشت محصولات کشاورزی مانند برنج، دستخوش تغییر و ناهمسانی است. از این رو بهره وری مطلوب از ظرفیت های اکولوژیکی شالیزارها و حفظ زیست بوم آن ها بسیار مهم و حیاتی است. اهمیت اساسی محصول برنج به عنوان غذای اصلی مردم ایران از یکسو و مصرف بی رویه نهاده های شیمیایی از سوی دیگر نگرانی های مختلفی از قبیل افزایش هزینه تولید، از بین رفتن دشمنان طبیعی، کاهش تنوع زیستی و خطرات زیست محیطی را در جامعه ایجاد کرده است که پاسخ به این نگرانی ها، رویکرد اکولوژیکی به مدیریت عوامل خسارت زای زنده و غیرزنده در زیست بوم شالیزار را در اولویت قرار داده است.
توسعه اجرایی برنامه راهبردی مدیریت تلفیقی
محصول برنج، فرصتی ارزشمند برای پاسخ به چالش های موجود و توسعه کشاورزی پایدار در زیست بوم شالیزار است.
امسال و براساس توسعه اجرایی برنامه راهبردی مدیریت تلفیقی برنج، برخی از سطوح زیر کشت این محصول در شهرستان های سوادکوه و سوادکوه شمالی بعنوان هدف انتخاب و این طرح در آنها اجرا شد.
رییس جهاد کشاورزی سوادکوه شمالی در این زمینه به خبرنگار سفیر افلاک، گفت: 10هکتار از اراضی شالیزاری شهرستان سوادکوه شمالی تحت مدیریت تلفیقی برنج قرار گرفت.
علی نوری نژاد مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سوادکوه شمالی افزود: شهرستان سوادکوه شمالی دارای 1630 هکتار اراضی شالیزاری است که در سال زراعی جاری برای اولین بار طرح مدیریت تلفیقی محصول در تولید برنج (ICM) در شهرستان سوادکوه شمالی در سطح 10 هکتار از اراضی شالیزاری روستای کتی لته به عنوان روستای هدف در حال اجرا است.
نوری نژاد افزود: این طرح با هدف کاهش مصرف آفت کشهای شیمیایی، ارتقاء سلامت محصول و دسترسی آسان مردم به محصول سالم و با همکاری مرکز تحقیقات، کارشناسان تولیدات گیاهی ( زراعت و حفظ نباتات) و ترویج و آموزش کشاورزی در سال زراعی جاری توسط کشاورزان پیشرو در روستای هدف انجام می شود.
رییس جهاد کشاورزی سوادکوه شمالی اظهار کرد: در این روش محصول برنج با استفاده از روش های طبیعی، فیزیکی، مکانیکی، فرمونی بدون استفاده از روش های شیمیایی و آفت کشها تولید می شود و نهاده هایی شامل قارچ کش کانگمی، کود سیلیکات پتاسیم، فرمون ساقه خوار برنج، تله های دلتا، کارت زرد و تله فرولایت در اختیار کشاورزان مشمول طرح قرار می گیرد.
رییس جهاد کشاورزی سوادکوه نیز با بیان اینکه 80 درصد محصولات کشاورزی و باغی سوادکوه ارگانیک است، به سفیر افلاک توضیح داد: سطح زیر کشت محصولات کشاورزی در شهرستان کم است؛ به دلیل پایین بودن متراژ مرازع و سطوح زیر کشت، از سموم کشاورزی ناچیزی در شهرستان استفاده می شود به همین دلیل بخش اعظمی از تولیدات کشاورزی و باغی سوادکوه گندم، جو، سبزی، سیفی و حبوبات ارگانیک است.
محمد علی سلیمانی گفت: 680هکتار شالیزار در سوادکوه به تولید برنج اختصاص دارد که از این مقدار 35 درصد بصورت مکانیزه و 65 درصد هم به شکل سنتی نشاء شده اند .
وی اشاره کرد: طارم هاشمی بیشترین رقم کشت شده در شالیزار های سوادکوه محسوب می شود.
رییس جهاد کشاورزی سوادکوه اظهار کرد: رودخانه ها تنها سیستم آبرسانی به شالیزار هستند و در شهرستان آب بندان و چاه برای آبرسانی به شالیزارها نداریم.
وی به اجرای طرح های مدیریت تلفیقی محصول برنج در سوادکوه اشاره کرد و گفت: تله دلتا، تله فانوسی و کارت زرد در پنج هکتار از شالیزارهای روستاهای کردآباد و طالع شهرستان سوادکوه بصورت رایگان انجام شد که جذب پروانه کرم ساقه خوار از مزایای آن است تا هیچ سمی در این خصوص استفاده نشود.
سلیمانی بیان کرد: به منظور آموزش و آگاهی کشاورزان، کلاس های ترویجی یکشنبه ها بصورت مستمر در مزارع برگزار می شود و مواردی مانند مبارزه بیولوژیک، استفاده بهینه از کود، مبارزه با آفات و علف های هرز، کاشت، داشت و برداشت اطلاع رسانی می شود.
لازم به ذکر است امسال سه هزار هکتار از شالیزارهای استان در طرح مدیریت تلفیقی تولید برنج شرکت کرده اند.
پایان خبر سفیر افلاک
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اجرای طرح تولید محصول سالم برنج در سوادکوه و سوادکوه شمالی" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اجرای طرح تولید محصول سالم برنج در سوادکوه و سوادکوه شمالی"، کلیک کنید.