علت درد پاشنه پا چیست؟
علل مختلفی درد پاشنه پا وجود دارد از جمله عوامل شایع درد پاشنه پا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- التهاب فاسیای پلانتار یا پلانتار فاشیاتیس
- تاندونیت آشیل
- خار پاشنه
- فشردگی حجرههای بافت همبند پاشنه
- تومور استخوانی پاشنه
- Haglunds deformity
- استئومیلیت
- بیماری پاژه در استخوان پاشنه
- نوروپاتی های محیطی مانند درگیریهای شاخه کالکانئال عصب تیبیال خلفی
- آرتریت ها یا التهاب مفصلی
- Stress fracture یا شکستگی های استرسی
- سندروم تونل تارسال
- سارکوئیدوز ( یا همان تجمع مواد التهابی در بدن )
- بورسیت ها
- آپوفیزیت پاشنه
علت درد پاشنه پا بعد از بیداری
صبح از خواب بیدار میشوید و شروع به راه رفتن می کنید درد پاشنه شما مانع از فعالیت شما می شود. چه چیزی باعث این درد میشود؟ درد پاشنه پا و کمبود ویتامین چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟
- از مشخصات التهاب های مزمن درد صبحگاهی و خشکی صبحگاهی می باشد.
- در بیماران با التهاب فاسیای پلانتار یا خار پاشنه و یا سندروم های درد پاشنه که در حین راه رفتن های طولانی برای بیماران ایجاد می شود و درد مزمن را ایجاد می کنند نیاز است تا مقداری پس از بیداری صبحگاهی راه بروند تا درد پاشنه پا کمتر شود.
- رفع التهاب های مزمن در ناحیه پاشنه پا و درمان آن به مرور زمان این احساس ناخوشایند دردپاشنه بعد از بیداری را مرتفع خواهد نمود.
علت درد پاشنه پا هنگام راه رفتن
وقتی شما راه می روید کف پای شما با کشش فاسیای پلانتار و به تبع آن اتصال به پاشنه پا نیروی وارده را به کف زمین انتقال داده و شما راه می روید زمانیکه التهاب و درد در ناحیه وجود داشته باشد و این کشش حین راه رفتن ایجاد شود درد پای شما ایجاد می شود به عبارت دیگر ممکن است که درد پاشنه در هر گامی که بر می دارید در پای شما ایجاد شود شکل زیر نمونه ای از انتقال نیرو در کف پای شما هنگام راه رفتن می باشد.
برای درد پاشنه پا به کدام دکتر مراجعه کنیم؟
متخصصین ارتوپدی ، متخصص فیزیوتراپی ورزشی و متخصصین صاحبنظر در ها افراد شایسته در ارزیابی کف پا و اختلالات آن محسوب میشوند.
درد پاشنه پا و کمبود ویتامین ها و ریز مغذی ها
یکی از عواملی که باید در بیماران با درد پاشنه و کف پا مورد توجه قرار گیرد اختلالات و کمبود ویتامینها در بدن می باشد. از ویتامین های بسیار مهم ویتامین D است که کمبود این ویتامین میتواند سبب ضعف استخوان ها و نهایتا استرس فراکچر یا شکستگی های استرسی در کف پا و بخصوص پاشنه شود. طبق تحقیقات ملاحظه گردیده است که در بیماران با درد پا و کف پا و پاشنه اگر سطح ویتامین D در بدن آنها به مدت دو سال نرمال باشد میزان درد به نحو موثری کاهش می یابد.
در مطالعات دیگر مشاهده گردیده است که ناکافی بودن سطح منیزیم خون ارتباط مستقیمی با درد پاشنه و کف پا دارد و این میتواند به علت اختلالات انقباضی و اسپاسم های عضلانی و وجود تریگر پوینت ها در عضلات کف پایی را شامل شود. لذا به اکثر افراد به خصوص پس از فعالیت ورزشی توصیه به استفاده از منیزیم برای جلوگیری از اسپاسم های عضلانی می شود.
درد پشت پا نشانه چیست؟
عوامل متعددی در ایجاد درد پشت پا می توانند دخیل باشند نمونهای از آنها شامل:
- آپوفیزیت پاشنه
- بورسیت پاشنه
- تاندونیت آشیل
- خار پاشنه معکوس
کمبود این ویتامین باعث درد پاشنه پا می شود
درد پاشنه پا مانع از این میشود که خوب بتوانید راه بروید و فعالیتهای خود را انجام دهید. پس باید هم علت آن را پیدا کنید و هم به فکر راهکار برای درمان باشید. مطالعات نشان میدهد که کمبود ویتامینها در ایجاد درد پاشنه پا بیتاثیر نیست. شاید عنوان این مقاله کمی به نظرتان عجیب برسد. بله؛ کمبود ویتامین حتی میتواند در درد پاشنه پا هم موثر باشد. البته بسیاری عوامل مختلف پشت این مسئله قرار دارد که چرا پاشنه پای شما درد میگیرد! مثلا یک علت ساده آن این است که به مدت طولانی کفش پاشنه بلند پوشیدهاید. موضوع مورد بحث ما در این مقاله کمبود ویتامین و درد پاشنه پا است اما به دیگر عوامل تاثیرگذار نیز اشاره خواهیم کرد.
کمبود ویتامین و درد پاشنه پا؛ ویتامین D
درد کلیه مفاصل و عضلات در ارتباط تنگاتنگ با کمبود ویتامین دی قرار دارد. کمبود این ویتامین ضعف عضلانی را به دنبال داشته و خواه ناخواه باعث درد در برخی نواحی بدن از جمله پاشنه پا خوهد شد. برای اینکه دچار درد عضلانی نشوید به مقادیر کافی کلسیم در بدن خود نیاز دارید. آنچه جذب کلسیم را در بدن افزایش میدهد، ویتامین D است. وقتی شما با کمبود ویتامین دی مواجه باشید، احتمالا کمبود کلسیم هم دارید.
پس علت درد پاشنه پا به کمبود ویتامین D میتواند مرتبط باشد. برای اینکه ویتامین دی در بدن شما افزایش پیدا کند و کمبود آن عاملی برای درد در مفاصل، استخوانها و عضلات شما نباشد، باید به اندازه کافی از منابع ویتامین D برخوردار شوید. همانطور که حتما میدانید با قرار گرفتن در برابر نور خورشید مقادیر بالایی ویتامین دی در بدن انسان ساخته میشود. اما مشکل اینجاست که اکثر افراد به میزان کافی از نور آفتاب بهره نمیگیرند.
بنابراین کمبود ویتامین D یکی از شایعترین کمبودهای ویتامین در بدن کودکان و بزرگسالان است. برای اینکه از منابع غذایی خود این ویتامین را دریافت کنید، به اندازه کافی ماهی و لبنیات غنی شده مصرف کنید. اگرچه زمانی که کمبود شدید باشد، راهی به جز مصرف قرص ویتامین دی وجود ندارد. قیمت قرص ویتامین D بسته به تعداد آن در بستهبندی و همچنین شرکت سازنده آن متفاوت است. اخیرا آزمایش خون دادهاید تا متوجه شوید که آیا کمبود ویتامین دی دارید یا نه؟
نقش ویتامین B12 در درد پاشنه پا
میدانید فاشیای پلانتر چیست؟ فاشیای پلانتر یک رباط ضخیم و توری شکل است که پاشنه پا را به ساق پا متصل میکند. این رباط به توانایی لازم برای ایجاد قوس پا کمک کرده و در راه رفتن نقش موثری ایفا میکند. اما جالب است بدانید که کمبود ویتامین ب12 میتواند منجر به وخیمتر شدن وضعیت فاشیای پلانتر شود.
همچنین نکته دیگر اینجاست که برای اینکه سیستم عصبی بتواند عملکرد خود را در بدن به خوبی انجام دهد، به ویتامین B12 نیاز است. وقتی اعصاب پا آسیب ببیند، درد ناشی از آن ممکن است به پاشنه پا نیز منتقل شود. پس وقتی از کمبود ویتامین و درد پاشنه پا صحبت میکنیم، نباید ویتامین ب12 را فراموش کنیم. این ویتامین در خونسازی نیز نقش مهمی دارد.
منابع غنی از ویتامین B12 عبارتند از: گوشت قرمز، ماهی ساردین، ماهی تن، ماهی سالمون، تخم مرغ و شیر. با خرید قرص ویتامین ب12 هم میتوانید از دردهای عضلانی جلوگیری کرده و با افزایش خونسازی در بدن انرژی بیشتری داشته باشید.
کمبود کدام ویتامین باعث درد پاشنه پا می شود؟ ویتامین B6
به جز ویتامین B12 بخشی دیگر از ویتامینهای گروه ب مثل ویتامین B6 نیز در درد پاشنه پا موثر هستند. ویتامین ب6 برای ساخت گلبولهای قرمز خون که اکسیژن را به سراسر بدن منتقل میکنند لازم است و به شما کمک میکند تا انرژی لازم را برای انجام فعالیتهای روزانه خود داشته باشید. از طرف دیگر درد در ناحیه دست و پا میتواند ناشی از آسیب عصبی باشد که کمبود ویتامین B6 در بدن انسان ایجاد میکند.
پس دیگر علت درد پاشنه پا ممکن است کمبود ویتامین B6 باشد. البته شایان ذکر است که مصرف بیش از حد این ویتامین نیز در ایجاد درد پاشنه پا و دیگر عضلات و مفاصل بدن بیتاثیر نیست. پس اگر قرص ویتامین B6 مصرف میکنید، حتما در مورد دوز مصرفی آن با پزشک مشورت نمایید. ویتامین B6 به وفور در انواع ماهی، گوشت مرغ و گوشت قرمز یافت میشود.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "درد پاشنه پا و کمبود ویتامین های موثر در درمان آن" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "درد پاشنه پا و کمبود ویتامین های موثر در درمان آن"، کلیک کنید.