علت درد ران و ساق پا در زنان چیست و بهترین درمان برای کاهش درد و خوب شدن ساق پا چه درمانی است؟ برای اینکه بهترین درمان را برای درد پاهای خود پیدا کنید ابتدا باید علت این درد را بدانید، در این مقاله ما به تمام بیماریی هایی که منجر به درد در ناحیه ساق پا در خانم ها می شوند پرداخته ایم. اگرچه بسیاری از این دردها ناشی از مشکلات جدی نیستند، اما در صورتی که این دردها به صورت مداوم تکرار شوند آزاردهنده هستند و باید به دنبال درمان آن باشیم.
علتهای درد ساق پا
اگر عضلات ساق پا تحت فشار قرار بگیرد یا ضربهای به آن وارد شود که موجب آسیب دیدن تاندونها شود اولین واکنش التهاب و درد است. در مواردی ساق پا ورم میکند. علتهایی که میتواند موجب درد ساق پا و ورم ساق پا شود را در ادامه بررسی میکنیم.
- ورزش کردن: فشار بیش از حد به ساق پا در اثر دویدن و یا فعالیت کردن در سراشیبی و زمین ناهموار یا رکاب زدن با دوچرخه یا وسایل ورزشی، شرکت کردن در ورزشهای با شروع و پایان ناگهانی علت درد ساق پا است.
- استفاده از کفش نامناسب: کفش نامناسب که پا در آن راحت نباشد و بهخصوص اگر با آن کار کنید یا ورزش کنید، حتما شما را بادرد ساق پا مواجه خواهد کرد.
- کسانی که کف پای صاف یا قوس بلند دارد به هنگام فعالیت با درد ساق پا مواجه میشوند.
- اسپاسم عضلات: درد ناگهانی و شدید در ساق پا ممکن است به علت گرفتگی عضلات در اثر کم آبی بدن، کمبود مواد معدنی مثل کلسیم و پتاسیم و استرس باشد. همچنین در افرادی که قبلا فعالیت نداشتهاند با فعالیت کردن گلیکوژن در عضلات ساق پا تجمع پیدا میکند و موجب گرفتگی و درد ساق پا شود.
- شکستگی استرسی: در مواردی ترکها و شکستگیهای خیلی ریز در اثر فعالیتهای مداوم و یا کارهای سنگین روی ساق پا ایجاد میشود که شاید خود فرد هم متوجه آن نشود ولی با استراحت خود بهخود ترمیم میشود. در صورتی که این شکستگیها ترمیم نشود درد ساق پا بروز میکند و معمولا هم روز بهروز شدیدتر میشود.
- التهاب تاندون: عضلات به وسیلهی تاندون به استخوانها متصل میشوند. این عارضه که به آن تاندونیت گفته میشود یک علت درد استخوان ساق پا است.
- سندرم کمپارتمان مزمن: بروز این سندروم رایج نیست ولی علائم آن بسیار شبیه درد ساق پا است و علت آن افزایش فشار بین عضلات است. هنگامی که عضلههای پا در اثر فعالیت زیاد یا ورزش کردن تحت فشار قرار بگیرد این حالت ایجاد میشود و با توقف فعالیت درد برطرف میشود.
علائم پا درد در زنان
برخی از دردهای پا علائمی دارند که نباید به آن ها بی توجه بود و باید حتما به پزشک مراجعه کرد. مانند:
- اگر تورم، التهاب یا احساس گرما در ساق پا دارید
- اگر پای شما رنگ پریده، متورم شده و به طور غیر طبیعی سرد شده است
- اگر بعد از نشستن های طولانی مدت، مانند سفر با هواپیما، قطار یا… در ساق پاهای خود احساس درد دارید
- اگر نمی توانید وزن بدن را روی ساق پاهای خود تحمل کنید و قادر به راه رفتن نیستید
- اگر به طور مداوم درد دارید که به مرور بدتر می شود
- تب
درمان درد ساق پا در زنان
درمان درد پاها، بستگی به علت آن ها دارد. برای دردهای جزئی در ساق پاها که در نتیجه آسیب های ورزشی یا استفاده بیش از حد، ایجاد می شوند ممکن است اصلا نیاز به درمان های پزشکی وجود نداشته باشد و بتوانید آن ها را در خانه درمان کنید. مرکز مراقبت های پزشکی ورزشی استرالیا، توصیه می کند که از پروتکل RICER که شامل استراحت، کمپرس سرد، محکم بستن با بانداژها و بالا بردن پای بیمار، استفاده شود. هرچند که هنوز اختلاف نظرهایی در مورد استفاده از کمپرس سرد در آسیب های وارده به بافت نرم وجود دارد. استفاده از مسکن های بدون نسخه مانند استامینوفن یا NSAIDها ممکن است مفید باشد.
در صورتی که درد ساق پا ناشی از بیماری های عروقی مانند مشکلات گردش خون باشد، پزشک ممکن است به شما توصیه کند که فعالیت های روزانه سبک تری انجام دهید و برای کاهش خطر بیماری های قلبی و سکته، داروهایی برای کاهش فشار خون یا کلسترول۲۳۰ را نیز تجویز کند. گرفتگی های عضلات پا، معمولا با حرکات کششی برطرف می شوند.
علت درد ساق پا هنگام خواب چیست؟
شاید تجربه کرده باشید که درد ساق پا شما را از خواب بیدار کند و درد اینقدر شدید باشد که نتوانید پای خود را حرکت دهید یا روی پا بایستید. اینوع از درد یک علت واحد ندارد و بهعلت کمبود آب در بدن، بیماری پارکینسون، دردهای عصبی، فشار بیش از حد به ماهیچههای ساق پا ایجاد میشود.
علت درد ساق پا هنگام پریود چیست؟
خانمها در دوران عادت ماهیانه یا پریود در ناحیهی ساق پا درد احساس میکنند. علت این درد مستقیما به عادت ماهیانه و تغییرات هورمونی متناسب با آن بر میگردد. با فعال شدن پروسههای التهابی در بدن و تغییرات هورمونی یعنی کاهش استروژن در بدن، آستانه درد در بدن کاهش مییابد و به دلیل ارتباط اعصاب نخاعی درد از کمر تا ساق پا منتشر میشود.
تشخیص علت درد ساق پا
در مواردی که درد ساق پا با استراحت کردن و درمانهای مراقبتی و یا مسکن التیام نیابد تشخیص علت درد ساق پا باید توسط پزشک متخصص ارتوپد انجام میشود. در این موارد پزشک ابتدا وضعیت بالینی بیمار را بررسی میکند و سپس ممکن است برای بررسی میزان مواد معدنی درخواست آزمایش کند. همچنین برای مطمئن شدن از نبود شکستگی روی استخوان میتوان درخواست عکس رادیولوژی نمود. سیتی اسکن و MRI هم سایر روشهای تشخیصی مطابق نظر پزشک است.
آیا درد ساق پا و سرطان ارتباطی باهم دارند؟
تغییر در سلولهای استخوان میتواند باعث بروز سرطان شود. در مواردی هم ممکن است سرطان در نواحی دیگر مثل کبد، کلیه و یا روده باشد و به استخوان متاستاز دهد. درد و التهاب اولین علامتی است که در صورت ابتلا به سرطان استخوان بروز میکند البته درد در اوایل بیماری فقط شبانه است اما بعد از مدتی ساعات درگیری با درد بیشتر میشود. درصورتی که استخوان درشتنی یعنی استخوان مابین مچ و زانو درگیر سرطان شود درد آن در ساق پا و مچ احساس میشود.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "علت درد ساق پای چپ در زنان" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "علت درد ساق پای چپ در زنان"، کلیک کنید.