واحدهای فناور پارک علم و فناوری زنجان افزایش می یابد/ضرورت افزایش بودجه در سال جدید

در گفت وگو با سفیر افلاک مطرح شد؛

واحدهای فناور پارک علم و فناوری زنجان افزایش می یابد ضرورت افزایش بودجه در سال جدید

رییس پارک علم و فناوری زنجان با بیان اینکه گفت: بنا داریم واحد های فناور پارک علم و فناوری زنجان را علاوه بر شرکت های دانش بنیان افزایش دهیم که این کار مستلزم بودجه است.

دکتر عباس علی زمانی، رییس پارک علم و فناوری زنجان در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری سفیر افلاک گفت: اکنون132 واحد فناور در پارک علم وفناوری استان زنجان مستقر هستند. در نظر داریم سال 1403 تعداد واحد های فناور مستقر در پارک علم و فناوری زنجان را به 200 ارتقا دهیم. همچنین قصد داریم واحد های فناور را به سمت و سویی سوق دهیم تا بتوانند مشکلات استان و کشور را برطرف کنند.

این دکترای شیمی تجزیه محیط زیستی افزود: ورود یک سری امکانات علم و فناوری به شهرستان ها، یکی دیگر از مباحث مهمی است که ما در پارک علم و فناوری استان زنجان پیگیر آن هستیم. در حال حاضر مراکز نوآوری در شهرستان های ابهر، سلطانیه، خرم دره، قیدار، طارم( با نام زیتون) داریم اما هنوز در شهرستان های ایجرود و ماهنشان مرکز نوآوری دایر نشده است که به فکر راه اندازی این مراکز در این شهرستان ها نیز هستیم.

وی اظهارکرد: در نظر داریم ضمن ارتقای مراکز نوآوری و تبدیل آن ها به مراکز رشد، برای رعایت عدالت علم و فناوری در شهرستان ها، پردیس های علم و فناوری مان را نیز رشد و توسعه دهیم.

وی تاکید کرد: هم اکنون 110 شرکت دانش بنیان در این استان شکل گرفته اند، از این نظر استان زنجان رتبه 13 ایران را دارد. یکی از مهمترین برنامه های ما برای سال آینده افزایش تعداد شرکت های دانش بنیان مان است. قصد داریم تعداد شرکت های دانش بنیان پارک علم و فناوری زنجان را به 150 تا 160 شرکت برسانیم. تحقق این امر مستلزم ایجاد زیرساخت های لازم با کمک بخش دولتی و خصوصی است.

وی بیان کرد: زمین مهمترین زیرساختی است که پارک علم و فناوری استان زنجان به آن نیاز دارد. یکی از بزرگترین ضعف های اکوسیستم علم و فناوری در استان زنجان عدم وجود زمین و ساختمان است.

وی گفت: در حال حاضر تمام ساختمان های این پارک استیجاری اند. تنها زمین نیم هکتاری در تملک پارک علم و فناوری استان زنجان قرار دارد. این زمین در کنار پارک گلستان و در جاده دانشگاه زنجان توسط یک خیر هبه شده است که طی 3 تا 4 ماه آینده تبدیل به مکان مناسبی برای استقرار شرکت های فناور و دانش بنیان خواهد شد. استاندار استان زنجان نیز پیگیر ایجاد زیرساخت های لازم برای واحد های فناور و دانش بنیان پارک علم و فناوری است.

پارک های علم و فناوری نیاز به ادبیات جدید دارند

رییس پارک علم و فناوری زنجان گفت: جذب سرمایه پارک علم و فناوری استان زنجان در سال 1402، 533 میلیارد تومان بود که برای سال آینده در نظرداریم این میزان را به هزار میلیارد تومان برسانیم. درآمد شرکت های فناور و دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان زنجان نیز 304 میلیارد تومان بود که سال آینده قصد داریم به 600 تا 700 میلیارد تومان برسانیم.

به گفته وی، همچنین برای 760 نفر در شرکت های فناور و دانش بنیان پارک علم و فناوری استان زنجان اشتغال ایجاد کرده ایم که قصد داریم سال آینده میزان اشتغال جوانان فارغ التحصیل دانشگاهی را به هزارو 500 نفر برسانیم.

زمانی افزود: پارک های علم وفناوری باید ادبیات جدیدی را فرا بگیرند، بدین معنا که اگر بگوییم پارک های علم و فناوری تنها در محدوده خودشان فعالیت کنند، بسیاری از شرکت های بزرگ مستقر در پارک، دیگر نمی توانند به فعالیت خود ادامه دهند و پس از گذشت مدت زمانی نیز باید از پارک خارج شوند.

وی اضافه کرد: اگر ما بتوانیم ادبیات پردیس های علم و فناوری واقع در شهرک های صنعتی را به صورت قانونی و کاملاً منظم نهادینه کنیم و این قانون در آیین نامه ها بگنجانیم و برای هر شهرک صنعتی یک محدوده علم و فناوری مشخص کنیم، آن زمان بسیاری از مشکلات شرکت های فناور رفع خواهد شد و سپس این شرکت ها می توانند در شهرک های صنعتی مستقر و از مزایای استقرار در پارک علم و فناوری برخوردار شوند.

46 درصد بودجه 1402 محقق نشده است

وی اظهارکرد: امسال بیش از 3 میلیارد تومان بودجه به پارک علم و فناوری استان زنجان اختصاص داشت که تنها 54 درصد آن محقق شد. پارک علم و فناوری استان زنجان، یکی از تازه تاسیس ترین پارک های علم و فناوری است.

زمانی گفت: همچنین آخرین پارک علم و فناوری ساخته شده در سطح استان ها پارک زنجان است؛ از این نظر باید برای ساخت زیرساخت های لازم و تامین سایر مسایل آن بودجه مناسبی در نظر گرفته شود. این میزان بودجه بسیار اندک است از اینرو پیگیریم از طریق مجرا های قانونی برای سال جدید بودجه را افزایش دهیم. تلاش داریم به طرق مختلف بودجه سال آینده پارک علم و فناوری استان زنجان را به 25 تا 30 میلیارد تومان ارتقا دهیم.

وی خاطرنشان کرد: پارک علم و فناوری استان زنجان کارنامه مثبتی دارد. هرچند این پارک زمین ندارد اما توانمندی های بالقوه ای دارد. نیروی انسانی جوان این مجموعه باعث شده که ما به فکر افزایش بودجه و فراهم آوردن زیرساخت های لازم برای علم و فناوری استان زنجان باشیم.

وی گفت: مجموعه پارک علم و فناوری استان زنجان در نظر دارد با استفاده از توان بخش خصوصی و با حمایت استانداری، زمین هایی که اکنون در اختیار پارک است را تبدیل به مکانی ثابت برای استقرار شرکت های فناور و دانش بنیان استان کند و مجموعه ای بالغ بر 5. 6 هکتاری در کنار عوارضی اتوبان زنجان به قزوین داشته باشد. قطعاً با آغاز عملیات عمرانی این مجموعه در سال آینده، دستاوردبزرگی برای شرکت های پارک علم و فناوری استان زنجان رقم می زند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "واحدهای فناور پارک علم و فناوری زنجان افزایش می یابد/ضرورت افزایش بودجه در سال جدید" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "واحدهای فناور پارک علم و فناوری زنجان افزایش می یابد/ضرورت افزایش بودجه در سال جدید"، کلیک کنید.