به گزارش خبرنگار سفیر افلاک، منصور شیشه فروش عصر یکشنبه در همایش علمی و بین المللی ایمنی بهداشت و محیط زیست که در دانشگاه اصفهان برگزار شد، اظهار داشت: یکی از موضوعات در ارتباط با ایمنی این است که نباید نسبت به مسایل بی تفاوت و ناامید بود و مباحث ایمنی را باید دنبال کرد.
وی با بیان اینکه موظف هستیم نواقص را به هنگام و سریع رفع کنیم که منجر به بحران نشود، خاطرنشان کرد: وقوع پدیده های طبیعی اجتناب ناپذیر و توقف ناپذیر است؛ کسی نمی تواند جلوی وقوع زلزله را بگیرد و یا سیلاب باید اتفاق افتد تا سفره های آب زیرزمینی تغذیه شود اما آنجا که بشر با طرح های توسعه ناپایدار اثرات وقوع و تشدید آن را ایجاد می کند، با برنامه ریزی و استراتژی می توان اثرات این پدیده ها را کاهش داد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه منشا حوادث طبیعی طبیعت و اقلیم است، افزود: در خصوص حوادث انسان ساخت مباحث ایمنی بهداشت و محیط زیست مورد توجه است تا از این طریق از مخاطرات حوادث انسان ساخت جلوگیری شود.
شیشه فروش با بیان اینکه مدیران HSE ایمنی، بهداشت و محیط زیست با برنامه ریزی می توانند از وقوع حوادث بر اثر بی احتیاطی ها جلوگیری کنند، ادامه داد: این اتفاق نمی افتد مگر اینکه یقین پیدا کنیم در پیشگیری از حوادث غیرمترقبه با آموزش و برنامه ریزی موثر خواهیم بود.
وی در ادامه با بیان اینکه بحران های جوی به علت انتشار گاز گلخانه ای افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: طبق گزارش سازمان ملل متحد سال 2023 گرم ترین سال بوده و حتی 2024 نیز ادامه پیدا خواهد کرد. بر اساس این گزارش دما در طول روزهای سال بیش از یک درجه نسبت به سال های گذشته بوده است که به ذوب برف ها، تشدید پدیده النینو، مخاطرات زیست محیطی و آب و هوایی، آتش سوزی ها، سیلاب های ناگهانی و توفان های حاره ای منجر می شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه اصفهان در سال آبی کنونی 60 درصد کاهش بارش نسبت به دوره بلند مدت داشته است، گفت: بر پایه مطالعات انجام شده در یک دوره 10 ساله منتهی به دی ماه امسال بیش از 98 درصد پهنه این استان درگیر خشکسالی است.
شیشه فروش با بیان اینکه کشور طی چهار سال کاشت یک میلیارد نهال را در دستور کار قرارداده است، افزود: استان اصفهان نیز در فاز نخست طی این مدت کاشت 20 میلیون نهال را برنامه ریزی و برای آن اقدام کرده است و در فاز دوم نیز کاشت 100 میلیون نهال و درخت در مناطق خشک و نیمه خشک با گونه های گیاهی مناسب را در دستور کار دارد.
وی با بیان اینکه جلوی مخاطرات انسان ساخت را می توان گرفت، اظهار داشت: وقتی می توان جلوی آن را گرفت هیچ چیز مانع اقدامات ما نخواهد شد و این یکی از مولفه های مدیریت بحران است که افراد باید تاب آور، شجاع و دارای هنر و فن مدیریت باشند و برای کنترل حوادث از نظر جسمی و روحی بانشاط و امید آفرین بوده و ظرفیت و هنر تیمی و گروهی کار کردن را داشته باشند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: در قانون مدیریت بحران همه بخش های خصوصی و دولتی موظف هستند سیستم های خود را در برابر حوادث ایمن کنند و در خصوص چگونگی جبران خسارت آن استراتژی داشته باشند و دوم اینکه تمام بخش ها مکلف هستند نیروهای خود را درخصوص مخاطرات انسان ساخت و طبیعی آموزش عملیاتی و تخصصی دهند.
شیشه فروش با بیان اینکه در حوزه مدیریت بحران شناخت حادثه مهم است تا بتوان برای آن استراتژی و راهکار ارایه داد، اضافه کرد: طبق قانون مدیریت بحران هر طرح توسعه که بخواهد شکل بگیرد ضمن پیوست زیست محیطی باید پیوست کاهش خطر نیز داشته باشد و در این قانون گفته شده که در منطقه ای که توان سرزمینی ندارد نباید بارگذاری شود و در هر صنعتی که وجود دارد مسوول ایمنی بهداشت و محیط زیست آن باید با طرح های کنترلی از آب، خاک و هوا حفاظت کند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "98 درصد از پهنه استان اصفهان درگیر خشکسالی است – خبرگزاری سفیر افلاک | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "98 درصد از پهنه استان اصفهان درگیر خشکسالی است – خبرگزاری سفیر افلاک | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.