تصویر روز ناسا: حلقه های اطراف سحابی حلقه

به گزارش سفیر افلاک، سحابی حلقه با فاصله 2500 سال نوری در صورت فلکی شلیاق (چنگ رومی) واقع شده و جزء سحابی های سیاره نما دسته بندی می شود. سحابی سیاره نما زمانی ایجاد می شود که ستاره ای خورشیدمانند عمرش به پایان می رسد؛ بدین ترتیب جو بیرونی خود را پرتاب می کند و هسته اش به کوتوله سفید تبدیل می شود.

این تصویر ترکیبی با داده های نور قرمز گسیل شده از اتم های هیدروژن و همچنین نورهای مریی و فروسرخ ساخته شده و با داده های سه تلسکوپ فضایی هابل، دوچشمی بزرگ و سوبارو تهیه شده است. در این تصویر، حلقه مرکزی را به وضوح می بینید که حدود یک سال نوری وسعت دارد؛ اما در این نوردهی بسیار عمیق، جزییات بسیار ظریف تر و گسترده تری آشکار شده است: رشته های حلقه ای گاز درخشان که بسیار دورتر از ستاره مرکزی سحابی گسترش یافته اند و یادگار بیرونی ترین لایه های جو ستاره در حال مرگ به شمار می آیند.

اعتبار تصویر: هابل، تلسکوپ دوچشمی بزرگ، تلسکوپ سوبارو؛ ترکیب و حق چاپ: رابرت گندلر

برای مشاهده عکس در ابعاد بسیار بزرگ، اینجا را کلیک کنید.

تصویر روز ناسا: حلقه های اطراف سحابی حلقه

منبع: تصویر روز ناسا

5454

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تصویر روز ناسا: حلقه های اطراف سحابی حلقه" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تصویر روز ناسا: حلقه های اطراف سحابی حلقه"، کلیک کنید.